GAiN (Global Aid Network)
is een wereldwijde organisatie die
Gods liefde uitdraagt door noodhulp
en ontwikkelingsprojecten.

Noord-Benin: Twee halen, één betalen!

beninGingourou in Noord-Benin was de eerste van 160 dorpen binnen een groot samenwerkingsproject van GAiN met een Nederlandse stichting.
Deze stichting zocht een ervaren partner voor hun visie om ongeveer 160 dorpen in Benin blijvend van schoon water te voorzien en daardoor tegelijkertijd een flink aantal jonge mensen aan het werk te helpen. Aangezien GAiN (Global Aid Network) veel ervaring heeft in Benin, was de connectie snel gemaakt. Het gevolg is dat iedere waterbron die GAiN Water for Life boort voor de helft door die stichting wordt gesponsord.

Diep onder de grond zit voldoende schoon water om te helpen. Alleen in Benin hebben nu al meer dan 900 dorpen inmiddels een goed werkende pomp die voldoende schoon water levert voor de bevolking in de omtrek. Maar er staan nog meer dan 2000 dorpen ‘op de wachtlijst’…

Ten gevolge van deze samenwerking gaat GAiN, naast de andere waterprojecten, in de komende jaren veel diepwaterbronnen boren in de regio Alibori in Noord-Benin. De doelstellingen en werkzaamheden van GAiN en de stichting overlappen daarbij. Zij richten zich meer op educatie en wij op de geestelijke opbouw van de geholpen dorpen.

Deze samenwerking is dus een geweldige mogelijkheid voor mensen die mee willen  helpen om hun eigen ‘investering’ (een investering in Gods werk) verdubbeld te zien. De komende maanden hopen we op diverse manieren bekendheid te geven aan dit project.

Wilt u meehelpen? Gebruik Projectcode 7069 Noord Benin

Rubrieken: geven, Nieuws, Water for Life

Reageer op dit bericht