GAiN (Global Aid Network)
is een wereldwijde organisatie die
Gods liefde uitdraagt door noodhulp
en ontwikkelingsprojecten.

Hulpreis Servie

IMG_0076Eind 2015 heeft GAiN in Servië het vluchtelingenwerk gestart. Maandelijks is er een groep geweest om mee te helpen met voedseldistributie, kinderwerk en bemoediging van vluchtelingen die onderweg waren naar Europa.

Toen  de grens tussen Griekenland en Macedonië werd gesloten en de vluchtelingenstroom ‘opdroogde’ heeft GAiN besloten het werkterrein te verleggen naar de kampen in Griekenland. Inmiddels heeft de Pastor waar GAiN in Servië mee samenwerkte weer contact gezocht en ons gevraagd of we weer kunnen helpen. Er zijn nog steeds grote aantallen vluchtelingen in Servië die geen kant uit kunnen. Deze groepen mensen bevinden zich onder andere in Belgrado, in Sid (bij de Kroatische grens) en richting de Hongaarse grens.

Er is dringend behoefte aan ondersteuning van hulporganisaties bij het verstrekken van voedsel en andere hulpgoederen.

Praktische hulp
Wij zullen gaan helpen met het verstrekken van voedselpakketten en kleding, maar daarnaast zal er aandacht zijn voor de kinderen en we proberen de mensen te bemoedigen door met ze in gesprek te gaan. Ook zullen we aandacht geven aan de Roma-gemeenschap in dit deel van het land. Deze bevolkingsgroep is enorm achtergesteld en kan ook hulp gebruiken met onder andere voedsel en brandstof voor de kachel.

Meer informatie
We zullen verblijven bij de Pastor in de plaats Backa Palanka. De reis kost € 300,- exclusief vliegticket (richtprijs is € 250,-). Dit is inclusief verblijf, voedsel, transport en ontspanning.

Giften voor dit project zijn meer dan welkom.  Giften kunnen worden overgemaakt op rekeningnummer NL29 ABNA 0451636015 t.n.v. GAiN te Amersfoort. Vermeld hierbij ‘Code 7063 – Vluchtelingenhulp’.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Hananja van Ee-Kruft, afdeling hulpreizen (06 – 5083 5427). Direct aanmelden kan natuurlijk ook.

 

Rubrieken: reisblog

Reageer op dit bericht