GAiN (Global Aid Network)
is een wereldwijde organisatie die
Gods liefde uitdraagt door noodhulp
en ontwikkelingsprojecten.

Schoenendozen voor vluchtelingenkinderen

In januari 2017 gingen drie vrouwen met GAiN mee naar Servië. Ze werden geraakt door de omstandigheden van de vluchtelingen en besloten het er niet bij te laten zitten. Ze gingen actie voeren.

foto 2 schoenendozenHeleen, Mirjam en Eléanne waren begin dit jaar met GAiN op reis naar Servië, om daar vluchtelingen hulp te bieden. Ze werden geraakt door de bizarre omstandigheden van de vele ontheemden op zoek naar een betere toekomst. Bij thuiskomst besloten ze actie te gaan voeren voor deze mensen. Met behulp van Actie4Kids, scholen, verenigingen, winkels, de krant en heel veel andere mensen is het uiteindelijk gelukt om 1.379 schoenendozen (gevuld met speelgoed, toiletartikelen, en dergelijke) in te zamelen voor de vluchtelingenkinderen in Servië.

 

Nieuwe reis
Eind april was het dan eindelijk zover en vertrokken ze, samen met enkele andere mensen, met stichting GAiN en Actie4Kids opnieuw naar de vluchtelingenkampen in Servië. Ze vonden dat de mensen daar moesten weten dat ze niet vergeten zijn en vooral dat God hen niet vergeet. Door met hen te praten, te zingen, spelletjes te doen en door het uitdelen van de schoenendozen hoopten ze dat de mensen iets hebben mogen ervaren vand e liefde van God.
Naast de vele schrijnende verhalen, was het fantastisch om de blijde gezichten van de kinderen en hun ouders te zien bij het openen van een schoenendoos. Elke doos was een klein lichtpuntje in een donkere tunnel.

Lees hier het uitgebreide verslag van hun reis.
Ook mee op reis naar Servië? Kijk bij het reisaanbod wanneer de volgende reizen plaatsvinden!

1. Belgrado en foto 2

 

Tags: , , ,

Rubrieken: Hulp aan vluchtelingen, Nieuws, Noodhulp

Reageer op dit bericht