GAiN (Global Aid Network)
is een wereldwijde organisatie die
Gods liefde uitdraagt door noodhulp
en ontwikkelingsprojecten.

Hulpreis naar Haïti

Van 11 tot en met 28 september 2017 organiseert GAiN een hulpreis naar Haïti. GAiN is al jaren betrokken bij het kindertehuis Ca-Ira in de gemeente Léogane.

In het kindertehuis wonen 51 kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 18 jaar, verdeeld over een jongens- en een meisjesafdeling. Na de grote aardbeving van 2010 was er weinig meer van het kindertehuis over en stonden er 75 kinderen op straat. De christelijke gemeenschap, die het huis had gesticht, was niet meer in staat om deze op te bouwen. Direct na de ramp was GAiN ter plaatse voor het verstrekken van voedsel en tenten. Tenslotte kon ook het kindertehuis opnieuw opgericht worden en hadden de kinderen weer een huis. Sindsdien helpt GAiN structureel om dit kindertehuis draaiende te houden, door middel van:

  • kindsponsoring
  • bouwwerkzaamheden
  • meubels voor het tehuis
  • financiële steun voor jongeren

Hulpreis
Tijdens deze hulpreis zul je samen met de lokale bevolking meewerken aan bouw- en herstelwerkzaamheden, mogelijk nog van de gevolgen van orkaan Matthew eind 2016. Verder kun je met het team activiteiten opzetten voor de kinderen om ze een beetje kleur in het leven te geven. Er is ook tijd voor ontspanning, om het land en de mensen te leren kennen.

Meer informatie
Meer weten over deze reis of ons werk op Haïti? Neem contact op met Ronald en Alice Philippo, landenleiders Haïti. Je kunt je ook direct aanmelden door het aanmeldformulier in te vullen.

Land: Haïti | Plaats: Léogane | Verblijf: in het kindertehuis | Projectthema: (lichte) bouwwerkzaamheden, kinderwerk | Data: 11 – 28 september | Prijs: € 700,- (excl. vlucht) | Groepsgrootte: minimaal 12 en maximaal 20 personen

2017-05-12

Tags: , , , , , , ,

Rubrieken: Haïti, hulpreizen, Nieuws, Ontwikkelingshulp

Reageer op dit bericht