GAiN (Global Aid Network)
is een wereldwijde organisatie die
Gods liefde uitdraagt door noodhulp
en ontwikkelingsprojecten.

Hulpreis met grote gevolgen

WhatsApp Image 2017-03-16 at 19.15.13

Dat een hulpreis grote uitwerking heeft op de lokale bevolking merken we vaak gauw genoeg als we op reis zijn. Maar dat een reis ook grote impact heeft op de deelnemers, horen we meestal pas veel later. Het is bijzonder hoe deelnemers geraakt worden en na thuiskomst door blijven gaan met ondersteuning van het project, op wat voor manier dan ook.

Zo kregen we een tijdje terug een enthousiaste mail van drie oud-deelnemers. Ze waren in januari op hulpreis geweest naar Servië, om hun steentje bij te dragen aan de hulp aan gestrande vluchtelingen. Dit had hen zo geraakt en liet ze niet meer los. De drie dames, allemaal basisschool leerkrachten, wilden een schoenendoosactie opzetten voor de kinderen en tieners in de vluchtelingenkampen rond Sid, vlakbij de Servisch/Kroatische grens. En daar werken wij natuurlijk graag aan mee!

Mede dankzij de hulp van de Samaritaan konden de dames direct hard aan de slag om kinderen van hun basisscholen en basisscholen uit de regio, op te roepen een schoenendoos te vullen en te versieren. Ze hebben veel mensen enthousiast gekregen om mee te werken. Binnenkort zullen de dozen op transport gaan naar Servië, via onze afdeling logistiek. Met een klein groepje reizigers gaan de initiatiefnemers in de meivakantie terug naar Servië om de schoenendozen uit te delen.

Wij zijn dankbaar voor dit soort acties en kijken uit naar een bijzondere reis!

 

.

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Rubrieken: Hulp aan vluchtelingen, Nieuws

Reageer op dit bericht