GAiN (Global Aid Network)
is een wereldwijde organisatie die
Gods liefde uitdraagt door noodhulp
en ontwikkelingsprojecten.

Albanië jongerenreis

albanie 20161018-29 adventure Alpha A (5)

Albanië, een onontdekt land dat veel te bieden heeft. Grillige bergen, steile kloven en riviertjes kleuren de natuur. Traditioneel geroosterd lam is heerlijk en de bevolking is hartelijk. Het is de moeite waard om dit Balkan land te bezoeken.

Tegelijkertijd kampt het land met een negatief imago; er wonen dan ook meer Albanezen buiten Albanië dan in Albanië zelf. Tientallen jaren communisme draagt het volk als een litteken met zich mee. Een zesde deel (500.000 mensen) van de bevolking leeft van een paar euro per dag, er is veel onrecht en veel kinderen kunnen geen kind zijn.

GAiN werkt in Shkoder samen met oud-collega Jaïro en de Illyricum Foundation Shkodër. Zij huren een gebouw en gebruiken dit als kerk, waar activiteiten worden georganiseerd en hulpgoederen worden opgeslagen. Hun doel is om een connectie te zijn tussen de mensen die hulp nodig hebben en mensen die hulp willen geven met tijd, gebed, materiaal en geld. De Illyricum Foundation helpt verschillende doelgroepen zoals families, weduwen, schoolkinderen en werklozen in het noorden van Albanië. Hulp wordt geboden door middel van het uitdelen van voedselpakketten en hygiënische materialen, bouwwerkzaamheden, ondersteuning van gezinnen op het gebied van onderwijs, inkomen of woongelegenheid.

Tijdens deze reis zul je meewerken en helpen met alle activiteiten die de Illyricum Foundation uitvoert. Mogelijke activiteiten zijn: albanie 20161114 soepkeuken op de straat (3)
– Kleine bouwprojecten bij gezinnen uit het voedselprogramma
– Helpen bij een christelijk sociaal café (er wordt momenteel een geschikte locatie gezocht)
– De organisatie van een kinderkamp of bijbelvakantieweek
– Gemeente ondersteunende activiteiten
– Mee op huisbezoek bij gezinnen en daar eten
– Creatieve activiteiten via een aantal evangelisatie activiteiten
– Dagelijks parallel programma voor Albanese en NL jeugd (overdenkingen & fun)

Land: Albanië | Plaats: Shkoder | Verblijf: kerk of hostel | Data: data op aanvraag | Prijs: € 750,- (inclusief vlucht, transfers, accommodatie en voedsel)

Meer weten? Neem contact op met Gerrit van Wijngaarden, manager afdeling hulpreizen (06 1881 7307).

Tags: , , , , , , , , ,

Rubrieken: Albanië, Albanië, hulpreizen, Landen

Reageer op dit bericht