GAiN (Global Aid Network)
is een wereldwijde organisatie die
Gods liefde uitdraagt door noodhulp
en ontwikkelingsprojecten.

Goede ontmoetingen in Griekenland

In oktober vond opnieuw een hulpreis naar Griekenland plaats. De deelnemers konden een zegen zijn voor de vele mensen, waaronder veel vluchtelingen, die ze ontmoetten en werden zelf ook door deze ontmoetingen gezegend.

Zeven quotes uit het reisverslag van deze hulpreis:

1. “Na deze introductie op het vluchtelingenwerk mochten we in de opslagruimte van de kerk goederen sorteren, de distributie van donderdag voorbereiden, schoonmaken en opruimwerkzaamheden verrichten. Het bleek dat de kerk vele goederen voor de distributie heel praktisch op voorraad heeft.”

2. “Na de dienst gingen we pad, naar het stadscentrum van Thessaloniki om soep en brood uit te delen aan daklozen. Naderhand raakten we in gesprek met een aantal van hen. (…) Het speet me dat we afscheid moesten nemen.”

img_44243. “Het kamp bestaat uit een oude fabriekshal, waarin vele tenten staan opgesteld die dienst doen als verblijfplaats voor de vluchtelingen. We begonnen met het uitdelen van babyvoeding en hygiëne-artikelen. Daarna hadden we gelegenheid om contact te zoeken met de mensen zelf. Mijn ervaring is dat het heel hartelijke en gastvrije mensen zijn. Dat heeft mijn hart verwarmd. (…) Het is heel kostbaar geweest om omgang gehad te hebben met deze prachtige mensen.”

4. “Vandaag maakten wij ons klaar om enkele vluchtelingen bij ons in de kerk te ontvangen. Wij verzorgden een dienst voor hen, met Arabische, Engels en Nederlandse liederen. (…) Onze gasten vertrokken desalniettemin met een opgewekt gevoel, we verwachten dat God wasdom zal geven.”

5. “Heel bijzonder dat dezelfde Geest ook hier in Griekenland werkt, de aanbidding was namelijk weer vol van de Aanwezigheid van de Here God. Na de dienst werden we hartelijk bedankt voor onze komst en onze inzet voor de vluchtelingen.”

6. “God heeft prachtige mensen op ons pad gebracht om te getuigen van Hem én om ons te zegenen.”img_4486

7. “Terugkijkend op deze week ben ik dankbaar voor de ontmoeting met deze kostbare mensen: het zijn gastvrije en hartelijke mensen, die voor een goed deel open stonden voor ons en wat meer om te horen van de Here Jezus. Ik dank God dat Hij in ons en door ons heen heeft gewerkt om mensenharten te raken! Wij mochten een zegen zijn voor anderen en daardoor werden wij zelf ook gezegend. Het is voor mij een kostbare ervaring geweest, die ik meedraag in mijn hart.”

Klik hier om het volledige reisverslag te lezen.
Meer foto’s >>>

Mee op hulpreis naar Griekenland? Kijk voor meer informatie bij het reisaanbod.

img_4469

Tags: , , , , , , ,

Rubrieken: Hulp aan vluchtelingen, Nieuws, Noodhulp

Reageer op dit bericht