GAiN (Global Aid Network)
is een wereldwijde organisatie die
Gods liefde uitdraagt door noodhulp
en ontwikkelingsprojecten.

Hulp voor Haïti na orkaan Matthew

Destroyed houses are seen in a village after Hurricane Matthew passes Corail. REUTERS/Carlos Garcia RawlinsOrkaan Matthew heeft toegeslagen in Haïti. Gelukkig is het kindertehuis Ca-Ira, dat GAiN steunt, grotendeels gespaard gebleven. In de directe omgeving en de dorpen ziet het er helaas heel anders uit. GAiN helpt…

De omvang van de verwoesting begint langzaam zichtbaarder te worden nu de orkaan Matthew Haïti heeft verlaten. Ongeveer 900 mensen zijn inmiddels overleden, vele duizenden zijn dakloos, velen hebben alles verloren. Door de regen groeit nu ook de angst voor ziekten die door muggen en door besmet water worden verspreid. Er is al een eerste cholera uitbraak gerapporteerd.haiti_voedselpaketten-maken

Pakketten
Vijftig kinderen uit ons weeshuis maken pakketten met hulpgoederen voor de getroffen families in de dorpen in de directe omgeving. Terwijl onze medewerkers samen met de kinderen uit het weeshuis druk bezig zijn met de distributie van voedselpakketten aan slachtoffers van de orkaan in het gebied, is het duidelijk dat we meer nodig hebben om veel getroffen mensen te kunnen bedienen.
Tot nu toe zijn 423 pakketten verspreid, waardoor 2.500 mensen zijn geholpen.

Op 21 oktober vertrokken twee mensen namens GAiN om een week mee te helpen met het uitdelen van de hulppakketten en hulp te bieden waar mogelijk.

Noodprogramma
Daarom hebben we een noodprogramma gelanceerd. Een pakketje met hulpgoederen kost ongeveer € 12,-. In een pakket zitten: rijst, olie, vis, spaghetti, kruiden, drinkwater, wasmiddel, zeep, toiletpapier en lucifers.
We zijn op zoek naar mensen die willen helpen om de mensen te voorzien van zo’n pakket. Laat uw hart spreken en wees vrijmoedig om een donatie over te maken op rekeningnummer NL29 ABNA 0451636015 t.n.v. GAiN te Amersfoort (vermeld hierbij ‘Code 921 – Haïti’)

Haïti kan niet wachten. Haïti heeft onze hulp nodig.

weeshuis_3

Het weeshuis na de orkaan (1)

weeshuis_2

Het weeshuis na de orkaan (2)

 

Tags: , , , , , , , ,

Rubrieken: Haïti, Hulp bij rampen, Nieuws, Noodhulp

Reageer op dit bericht