GAiN (Global Aid Network)
is een wereldwijde organisatie die
Gods liefde uitdraagt door noodhulp
en ontwikkelingsprojecten.

Terugblik op bijzonder klusweekend Zwitserland

In november reisden 12 personen met GAiN af naar de Zwitserse Alpen om te klussen in Haus Shonegg. Hier worden een aantal keer per jaar Holocaustoverlevenden ontvangen om hen een ontspannen week te bieden. GAiN helpt twee keer per jaar middels klusweekenden het pension up to date te houden. 

12232992_10200984225325994_2068018817_nDe beheerdersfamilie Antolovich organiseert ontspanningsweken voor Holocaustoverlevenden, waarbij zij als het ware een warme deken om deze mensen heen slaan. Er wordt een veilige en ontspannen sfeer gecreëerd waarbinnen ruimte is om – soms voor het eerst – ervaringen uit de Tweede Wereldoorlog te delen. Het pension heeft veel achterstallig onderhoud. GAiN biedt regelmatig een helpende hand en voert stap voor stap klussen uit, onder deskundige leiding van professionele klussers.

Klussen en ontmoeting
Ook dit keer is de klusgroep erin geslaagd een aantal klussen goed af te ronden. Zo werd het dak van de serre en de vloeren van de balkons vervangen. Ook werden diverse plafonds en vloeren gerepareerd, schilderwerk gedaan en de tuin winterklaar gemaakt.
De GAiN klusweekenden zijn altijd bijzonder. Naast klussen is er namelijk ook veel ruimte en tijd voor ontmoeting, met elkaar zingen, bidden en het lezen van Gods woord. Op vrijdagavond is het vieren van de Sabbatsmaaltijd met het Joodse gastgezin een hoogtepunt van de tijd samen. Het samen musiceren en zingen van Westerse en Joodse aanbiddingsliederen verbindt en raakt harten.

12247156_10200982240996387_5969217760266645435_nGenieten
Op de Sabbat zelf werkten we niet, maar namen we de tijd om te genieten van Gods schepping door een wandeling in de bergen te maken. Kortom, het was een weekend waar naast hard werken ook voldoende gelegenheid was om tot rust te komen en te genieten van de prachtige omgeving van Haus Shonegg.
Nadat de laatste klusjes op maandagochtend waren afgewerkt, reed iedereen voldaan, opgeladen en met een gezegend hart huiswaarts.

Ook mee?
In 2016 organiseert GAiN opnieuw twee klusweekenden, namelijk in maart en november. Houd de website in de gaten voor de exacte data, of laat vrijblijvend je gegevens achter; neem contact op met Gerrit van Wijngaarden, manager afdeling hulpreizen (06 1881 7307).

Tags: , , , , , ,

Rubrieken: hulpreizen, Nieuws

Reageer op dit bericht