GAiN (Global Aid Network)
is een wereldwijde organisatie die
Gods liefde uitdraagt door noodhulp
en ontwikkelingsprojecten.

Lees meer: Klusweekenden in Zwitserland

Jaarlijks organiseert de afdeling hulpreizen klusweekenden in pension Haus Shonegg van stichting For Zions Sake in Zwitserland. Tijdens dit weekend is er naast klussen ook ruimte voor ontspanning in de prachtige Zwitserse Alpen.

De organisatie For Zions Sake biedt in Israël hulp aan nieuwe immigranten en Holocaustoverlevenden. Deze organisatie heeft in Zwitserland een pension geërfd van twee christenen die hier een Gasthaus hadden. Regelmatig mogen groepjes Holocaustoverlevenden in dit pension verblijven voor vakantie. De holocaustoverlevenden zijn een groep die, hoe onbegrijpelijk ook, nog steeds bijna dagelijks lijden; veel van hen leven ver onder de armoedegrens en vereenzamen zonder familie. In het pension in de Zwitserse bergen zie je hen opbloeien. Sommige vertellen hier voor het eerst hun oorlogs- en kampervaringen. Het is kortom een mooi stukje werk waar GAiN graag bij helpt.

11150285_10204055486563697_3398954749272319110_nPraktische hulp en samenzijn
Haus Shonegg in het prachtige Kiental heeft veel achterstallig onderhoud en kan niet goed faciliteiten bieden aan andere groepen om hier te verblijven, zodat er geld binnenkomt om de vakanties van Holocaustoverlevenden mogelijk te maken. GAiN heeft al verschillende klusweekenden georganiseerd. Dit waren gave weekenden waar de eigenaarsfamilie erg mee is geholpen, niet alleen praktisch, want ze genieten ook van het samenzijn. En het mes snijdt aan twee kanten.
Tijdens de klusweekenden mogen we een aantal dagen deelgenoot zijn van het Joodse leven, waarbij onder andere de sabbat wordt gevierd. Het is een prachtige combinatiereis van een paar dagen klussen en tijd voor ontspanning, bijvoorbeeld een wandeling in de bergen of skiën in één van de grote skigebieden in de omgeving.

Meer informatie bij Gerrit van Wijngaarden, manager afdeling hulpreizen.

Wanneer?          maart 2017
Wie?                    max. 10 personen (18 + jaar)
Waar?                 pension Haus Shonegg, Kiental, Zwitserland
Hoeveel?           €100,- (exclusief vervoer – brandstofkosten worden gedeeld)

Lees ook het reisverslag uit november 2015.
Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier.

Tags: , , , , , ,

Rubrieken: hulpreizen, Nieuws

Reageer op dit bericht