GAiN (Global Aid Network)
is een wereldwijde organisatie die
Gods liefde uitdraagt door noodhulp
en ontwikkelingsprojecten.

Speciale gezinsreis naar Zuid-Afrika

De afgelopen drie jaar heeft GAiN naast jongerenreizen ook speciale gezinsreizen naar Zuid-Afrika georganiseerd. GAiN gelooft dat het meerwaarde heeft voor de gezinnen, maar ook voor de lokale bevolking. Meer over de ervaringen van gezinnen die eerder deze reis maakten.

De lokale bevolking in de omgeving van Port Shepstone, de ‘Aids-hoofdstad’ van de wereld, vindt het leuk en bijzonder dat gezinnen met kinderen het de moeite waard vinden een hulpreis naar een land met minder comfort te verkiezen boven een luiervakantie in bijvoorbeeld Griekenland of Spanje.

Investering in het gezin
GAiN heeft vanaf het begin gefocust op investeren in gezinnen voorafgaand aan en tijdens de speciale gezinsreis naar Zuid-Afrika. In de voorbereidingen wordt er samen met andere gezinnen opgetrokken om acties voor te bereiden om meer projectgeld te genereren voor de projecten tijdens de reis. Ter plaatse is het ook heel bijzonder om bijvoorbeeld samen met je tienerzoon een huis te bouwen of met je dochter in een crèche met Zulu-kinderen te spelen. Ook ervaringen van bezoeken aan mensen in hun krotje in de sloppenwijk zijn onvergetelijk; deze mensen ervaren veel blijdschap als ze visite mogen ontvangen. Als gezin kun je samen zorgen voor zieke mensen, met mensen bidden en samen met hen lachen en huilen. Allemaal waardevolle ervaringen.

God aan het werk
Door alles heen zagen gezinnen in de afgelopen jaren God aan het werk. Zij konden hoop geven aan de lokale bevolking. Ook verandert het perspectieven wanneer mensen die zo weinig hebben hun geluk vinden in andere zaken. Hun christelijk geloof lijkt bij hen veel meer te leven dan in het Westen.

Kindergebed
De 7-jarige dochter van één van de gezinnen kwam in een krotje en had binnen vijf minuten een vriendinnetje gemaakt. Ze liepen hand in hand en deden spelletjes. De taalbarrière hinderde hen niet. Het meisje was echter ziek en was bedekt met vieze wonden (symptoom bij veel HIV-besmette mensen). Vlak voor vertrek wilde de Nederlandse dochter graag bidden voor haar nieuwe vriendinnetje.
Toen de Nederlanders twee dagen later nogmaals hetzelfde gezin bezochten, vonden ze het vriendinnetje zonder wonden of zweren. Het was zeer bijzonder voor het kind om deze gebedsverhoring mee te maken, maar niet minder voor de rest van het Nederlandse gezin.

Extra maatregelen
Natuurlijk zijn er ook beperkingen in een gezinsreis. Er moet bijvoorbeeld met meer factoren rekening worden gehouden als het gaat om veiligheid. Daarom kiest de reisleiding er bijvoorbeeld ook voor dat gevoelige kinderen niet worden meegenomen naar ernstig zieke mensen in de krottenwijken. Als accommodatie is een mooie, veilige plaats gekozen. Op deze locatie is zelfs een klein zwembadje om in de avonden, naast uitwisseling en bezinning, tijd voor ontspanning te hebben.

Aansluitende vakantie
Wanneer je in Afrika bent, kun je er slim een aantal dagen vakantie aan vastkoppelen. Tot nog toe hebben alle groepen gezinnen dit samen gedaan. Een bezoek aan een wildpark om ‘the big five’ te zien, mag dan natuurlijk niet ontbreken. Door het doel van de GAiN-hulpreis heeft GAiN ook flinke kortingen gekregen bij sommige accommodaties en wildparken. Bij de boeking van de hulpreis kan een week verlenging (vakantie) worden bijgeboekt.
De gezinsreizen zijn geheel belastingaftrekbaar!


Meer informatie over de hulpreizen naar Zuid-Afrika op de website.
Voor vragen kun je contact opnemen met Gerrit van Wijngaarden (06 18 81 73 07).
Je kunt je gezin ook direct aanmelden via het aanmeldingsformulier.

Tags: , , , , ,

Rubrieken: hulpreizen, Nieuws, Ontwikkelingshulp, Zuid Afrika

Reageer op dit bericht