GAiN (Global Aid Network)
is een wereldwijde organisatie die
Gods liefde uitdraagt door noodhulp
en ontwikkelingsprojecten.

Wederopbouw van schottenkeet in Roemenië

Half juli werden in Amsterdam twee vrachtwagens geladen met de bouwmaterialen van een gedoneerde Rijkswaterstaat schottenkeet. Hoe gaat het nu met de schottenkeet in Roemenië? De bijna 900 m2 schottenkeet is verdeeld over twee projecten bij de stad Cluj.

Frank Stout van Pro Roma heeft inmiddels een gedeelte van 56 m2 opgezet in zijn achtertuin. Dit wordt gebruikt als een (kleding)sorteercentrum. Van de rest van het gebouw (ruim 300 m2) wordt een groepsaccommodatie gebouwd die ook  kan dienen als kampgebouw. Hiervoor is 3000 m2 grond aangekocht in een dorpje vlakbij. De animatie en bouwtekening van het gebouw liggen klaar en na de winter willen ze gaan bouwen. Eerst moeten de nodige papieren worden afgewerkt.

1 uitzetten fundament.jpg10 materiaal op locatie voor kamp.jpg2 uitladen.jpg3 opzetten muren.JPG4 halverwege.JPG

5 afronding met deur.jpg

6 opslag rest gebouw voor winter.jpg7 team van uitladen.jpg8 Kampgebouw.png9 kampgrond, van achter tot huisje voor.jpg

Marien Kroon van Stichting Charis zag al vroeg de mogelijkheden van het multifunctioneel gebouw van 300 m2. Elke week is er nu al een kinderprogramma waar ruim honderd kinderen aan deelnemen, maar waar te weinig ruimte voor is. Het schottenkeet gebouw is groot genoeg om als kerk te dienen en als ruimte voor andere programma’s zoals een medische post.

Half mei is de fundering gestort voor het multifunctioneel centrum. Mannen uit de wijk kwamen helpen om te graven en bikken. Na het uitharden van de fundering en het uitladen van het gebouw stond het geraamte al snel. Een GAiN hulpreis van de jeugdgroep uit Ede heeft onder andere geholpen om de zware spanten op z’n plek te krijgen. Op dit moment wordt er bijna elke dag hard gewerkt aan het gebouw en het dak is bijna af.

Het duurt echter nog wel een tijd voordat het gebouw in gebruik wordt genomen, aangezien er momenteel maar twee fulltime werknemers zijn die aan het gebouw werken.

20130900 opbouw schottenkeet 01.jpeg20130900 opbouw schottenkeet 02.jpeg20130900 opbouw schottenkeet 03.jpeg20130900 opbouw schottenkeet 04.jpeg20130900 opbouw schottenkeet 05.jpeg

20130900 opbouw schottenkeet 07.JPG

20130900 opbouw schottenkeet 08.JPG20130900 opbouw schottenkeet 06.JPG

Mensen die willen komen helpen zijn meer dan welkom bij Marien of Frank! Wil je je kwaliteiten inzetten en heb je een week vrij?! Neem gerust contact op. Ook qua financiën zijn er nog gaten die gevuld moeten worden. Geef via iDeal of een machtiging.

We zijn als drie stichtingen ProRomi, Stichting Charis zeer dankbaar voor deze mogelijkheid en het voorspoedige verloop tot nu toe!

Rubrieken: hulpreizen, Landen, Nieuws, Ontwikkelingshulp, Roemenië

Reageer op dit bericht