GAiN (Global Aid Network)
is een wereldwijde organisatie die
Gods liefde uitdraagt door noodhulp
en ontwikkelingsprojecten.

Castricummers, bedankt voor jullie gedoneerde kleding

Veel Castricummers weten de schuur aan de Pimpernel 6 van Elly Berkhout te vinden en laten daar hun kleding, speelgoed en ander klein materieel achter. Jaarlijks is dit goed voor 25.000 kilo aan goederen. Elke maand wordt er vijftien kuub weggehaald, gesorteerd en krijgt het een nieuwe bestemming.

Roma's krijgen kleding in Garbova, Roemenie

Roma’s krijgen kleding in Garbova, Roemenië

Elly vertelt enthousiast over het verzamelen van de kleding: “Binnen twee weken is vaak de schuur en garage vol, zo’n 300 volle bananendozen zitten er in. De ontmoeting met de gevers vind ik leuk. Ze hebben er vertrouwen in dat er met hun kleding iets goed gebeurt en gunnen jou hun  kleding. Als ik in mijn schuur kijk, lijkt het wel de Bijenkorf. Daarnaast krijg ik veel goederen van tweedehandswinkel Muttatha. We zijn blij met, en dankbaar voor de goede samenwerking.”

Veel uitgesorteerde kleding gaat naar Oost-Europa waaronder Roemenië en de Oekraïne, maar ook gaat er af en toe een zeecontainer naar Polen, Estland, Armenië of Israël. Veel goederen verkeren nog in een goede staat en kunnen daar prima gebruikt worden.

Alle beetjes helpen
Wilt u uw kleding en klein speelgoed, schoenen, tassen, zeep, dekbedden of klein bestek een tweede leven geven?! Dagelijks kunt u tussen 8:30 tot 18:00 uw goederen brengen naar het GAiN-kledinginzamelpunt in Castricum; Pimpernel 6.

Ontdek jouw dichtsbijzijnde kledinginzamelpunt

Rubrieken: Logistiek, Nieuws, Persbericht

Reageer op dit bericht