GAiN (Global Aid Network)
is een wereldwijde organisatie die
Gods liefde uitdraagt door noodhulp
en ontwikkelingsprojecten.

Enthousiaste jeugdgroep uit Ede helpt in Floresti

De 15+ jeugdgroep van de baptistengemeente Ede ‘op Doortocht’ ging met 28 tieners, 8 leiding en 2 kinderen een week lang eind juli 2013 op pad. De busreis was lang naar Floresti, Roemenië, maar er is heel veel werk verzet (opbouw schottenkeet) en veel geleerd. Hieronder de blog van de laatste dag. 

1 (11).jpg1 (12).jpg1 (13).jpg
1 (5).jpg1 (6).jpg1 (2).JPG1 (3).JPG1 (8).jpg1 (4).JPG1 (9).jpg
1 (10).jpg1 (14).jpg1 (1).jpg1 (7).jpg

Friday it is! Waaaa denkt iedereen: het is alweer het einde van de week! Ontbijt en stille tijd staan weer op het programma. We hebben het over tegenstand en hoe God ons hierin beschermen wil. We lezen Numeri 6 over hoe God met ons mee gaat. Na de stille tijd vertrekken we naar het werkterrein voor de laatste klusochtend. De kerk wordt verder gebouwd en het huisje verder opgeknapt. Sommigen doen boodschappen en anderen hebben nog een gesprekje met de leiding. De kerk is al een stuk verder opgebouwd, gaaf om al een beetje te kunnen zien wat voor gebouw het gaat worden!

Aan het einde van de ochtend gaan we allemaal naar het huisje dat we deze week hebben opgeknapt. Maria en haar kinderen zijn erg vooruit geholpen en we willen haar graag laten weten dat we dit graag voor haar hebben gedaan en we haar willen zegenen met Gods liefde. Anke vertelt dit aan haar en we zingen samen het lied “laat het huis gevuld zijn”. Het is bijzonder om te zien dat we dit voor Maria mochten doen en daarin God mochten laten zien. We zijn er dankbaar voor dat dit kon.

We gaan lunchen, doen de laatste dingen op het terrein en gaan dan naar het hotel. Even een break en opfrissen en dan springen we om 14.30 in de bus naar Cluj! Dat is de tweede stad van Roemenië en heeft een mooi centrum. We drentelen in groepjes lekker de stad door en genieten van het heerlijke weer. Een raar idee dat we morgen weer naar huis gaan. Om 18.00 gaan we samen met Marien en Lisanne (zijn dochter) eten in de stad. Erg gezellig, een lange tafel voor 40 personen! We genieten ervan, doen op de terugweg nog even boodschappen en sluiten daarna af door nog wat vragen te stellen aan Marien. Hij geeft antwoord op de vele vragen en we sluiten samen af met gebed.

Wat een fantastische week hebben we gehad. We hebben heftige dingen gezien die confronterend waren maar ook heel mooi. Kinderen die leven in omstandigheden die ronduit slecht zijn. Jongeren die zo’n ander leven leiden dan wij. Moeders die zorg hebben voor hun kinderen, maar alle eindjes aan elkaar knopen om dat goed te doen. Vaders.. die we eigenlijk maar weinig hebben gezien. Kortom heel anders dan we gewend zijn. Maar wat was het mooi om dit mee te maken samen. Om erover te praten, er voor te bidden, er om te huilen en ook veel te lachen. Nu is het klaar. Morgen gaan we weer op weg naar huis. Tijd om na te denken, te slapen en het een plek te geven allemaal.

groep voor schottenkeetLees hun dagelijkse weblog

Bekijk de filmpjes van de heenreis, zondag, maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en de terugreis
op het 15+youtube kanaal.

 

Rubrieken: hulpreizen, Landen, Nieuws, Ontwikkelingshulp, Roemenië

Reageer op dit bericht