GAiN (Global Aid Network)
is een wereldwijde organisatie die
Gods liefde uitdraagt door noodhulp
en ontwikkelingsprojecten.

De vergelijking tussen een schoenenzaak en een stichting

‘Waarom bestaat GAiN eigenlijk, er zijn toch al zoveel goede doelen?’ Klopt, van de 250.000 stichtingen en verenigingen die ingeschreven staan van de Kamer van Koophandel zijn er meer dan 40.000 instellingen geregistreerd als ANBI. Ontwikkelingshulp is een van de ANBI sectoren en bevat vele duizenden stichtingen.

GAiN schoenen en stichtingen‘Waarom heeft een nieuwe schoenenzaak bestaansrecht als er al 3400 schoenenzaken in Nederland zijn?’ Blijkbaar is er een afzetmarkt en levert de (online) winkel omzet en werkgelegenheid op. Dat doet de winkel door zich te onderscheiden ten opzichte van andere ondernemers in de schoenenbranche en een bepaalde merkbeleving, kwaliteit of service te leveren.

Een schoenenzaak kun je vergelijken met een stichting. Zowel de schoenenzaak als de stichting heeft bestaansrecht. Veel stichtingen hebben een eigen historie, visie, motieven, doelen, kwaliteiten en speerpunten, net zoals veel schoenenzaken.

Veel schoenenzaken zijn aangesloten bij een koepel en werken aan de achterkant veel met elkaar samen en vormen soms een keten. In de koepel tref je andere schoenenzaken of stichtingen en deel je kennis en informatie.

GAiN blokjes en stichtingenHieronder een overzicht van Nederlandse en buitenlandse stichtingen waarmee GAiN een goede relatie heeft en/of samenwerkt. Want samen kom je verder, of je nu een schoenenzaak runt als bedrijf of relatief een jonge stichting bent.

Albanië comite Huizen, Athletes in Action, Baptistengemeente Negresti, Children home Julia home, Christian Aid Foundation (FCA), Christian Roma Support, Dorcas, Elpis Foundation, EO Metterdaad, FCG Kings High way (Zambia), For Zions Sake (Israël), Fundatia Alpha Transilvana, Gipsy Mission, Helping Hands Coalition (Israël), Hoop voor Albanië, International Teams, Lazerenum Fundation, Mercy seeds, Mink local organisation (Oekraïne), Mission Possible, Operatie Mobilisatie, Poarta Oiler, ProRoma Roemenië, Rekab, Stichting Agapè, Stichting Change, Stichting De baanderij, Stichting GabriëlStichting de Ondergrondse Kerk, Stichting Geloofshelden, Stichting Hand, Stichting Hart voor Haïti, Stichting Hoop voor morgen, Stichting op de Bres, Stichting Opwekking, stichting Promotie, Stichting ProRomi Nederland, Stichting Two Tunicks (Zuid Afrika), Stichting Yaezer (Tanzania), Stichting Charis, The Joseph project, Voedselbank Nederland, We Plus (Oekraïne), World Jewish relief, Stichting vrienden van de Domari, het Zoeklicht

Tags: , ,

Rubrieken: Nieuws

Reageer op dit bericht