GAiN (Global Aid Network)
is een wereldwijde organisatie die
Gods liefde uitdraagt door noodhulp
en ontwikkelingsprojecten.

Veenendaalse kerk sticht kerk in Benin

De Veenendaalse Bethelkerk sponsorde eind 2011 een complete diepwaterput in Haweme, Benin, West-Afrika. De put gaf zoveel blijdschap en dankbaarheid bij de bevolking dat veel mensen tot geloof kwamen en een nieuwe gemeente vormen.

Het dorp voelde zich vergeten van de rest van de wereld. Maar eind van 2011 boorde GAiN een diepwaterbron die nu gebruikt wordt door 600 mensen. De Haweme-gemeenschap was dolblij met de bron omdat veel mensen ziek waren en werden door het gebrek aan schoon water.

feest bij diepwaterput Haweme

feest bij diepwaterput Haweme

Om de vijf dagen feest
Onaangekondigd ging het GAiN team dit voorjaar op bezoek bij de bron om te kijken en controleren. Tot hun verbazing waren er bij de bron zo’n 75 mensen aan het dansen, zingen en feestvieren. De dorpelingen vertelden enthousiast dat ze elke vijf dagen feest vierden vanwege de diepwaterput en het schone water. “We zullen doorgaan met feest vieren. Nu hebben we toegang tot een beter leven. Het lijden door het slechte water is voorbij. We hadden nooit gedacht dat we een bron in ons dorp zouden krijgen. We voelden ons vergeten.” Nu ze eenmaal hebben geroken aan de hulp willen ze erg graag een kerkje en een schooltje bouwen.

Nieuwe kerkgemeenschap
In mei 2012 werd de film ‘Jesus’ vertoond. Dit is een zowel door christenen als moslims veel gewaardeerde film, die al in meer dan 1100 talen verschenen is. 274 mensen zagen de film en 42 mensen bekeerden zich. Een deel neemt verder aan een vervolg cursus. Daardoor is er een nieuwe kerkgemeenschap gesticht, dankzij de gesponsorde diepwaterput uit Veenendaal.

Rubrieken: Benin, Landen, Nieuws, Ontwikkelingshulp, Persbericht, Water for Life

Reageer op dit bericht