GAiN (Global Aid Network)
is een wereldwijde organisatie die
Gods liefde uitdraagt door noodhulp
en ontwikkelingsprojecten.

Update winter noodhulp Oost-Europa

In twee weken tijd is er al ruim 9600 euro opgehaald! Een kort overzicht van de hulp aan Oost-Europa die momenteel gegeven wordt, mogelijk gemaakt door giften.

Hulp aan Oekraïne
In overleg is besloten om geen dekens te sturen naar de Oekraïne. Het land is geen lid van de EU en het duurt zes weken om de goederen in te klaren en dan is het mogelijk alweer lente. In plaats van dekens zijn lokaal 200 voedselpakketten ter waarde van tien euro gekocht. De pakketten bevatten onder andere suiker, olie, meel en blikgroente en worden uitgedeeld in de stad Zitomir. De hulp wordt verstrekt door Messias belijdende Joden en een baptistengemeente. In de winter runnen zij een gaarkeuken.

Hulp via goederen
Voordat de kou doorzette was er al een volle GAiN-vrachtauto vertrokken naar Wit-Rusland. Die vrachtauto is goed aangekomen. De lading bevatte onder andere kleding, dekens en luiers, die worden uitgedeeld aan de allerarmsten. Daarnaast worden 750 paar warme laarzen binnenkort naar de Baltische staten gereden en gaan er acht pallets oliebollenmix en ander voedsel naar Polen. Van de mix kan men een lokaal populair gerecht maken.

Hulp aan Roemenië
In Roemenië is aan vijf verschillende projecten gegeven. Voornamelijk werd er brandhout van gekocht en verder verspreid. Het hout werd op maat gezaagd, in kleine porties gesorteerd en uitgedeeld. De mensen genieten nu van de warmte. Ook werden er diverse soep&brood dagen gehouden in de stad Floresti. De arme Roma bevolking kreeg gratis een warme maaltijd aangeboden.

Groot Nieuws Radio besteedde aandacht aan de hulp in het programma Nieuwsuur. Bekijk een filmpje van ingesneeuwde Roemeense huizen.

Rubrieken: Landen, Nieuws, Noodhulp, Oekraïne, Ontwikkelingshulp, Roemenië

Reageer op dit bericht