GAiN (Global Aid Network)
is een wereldwijde organisatie die
Gods liefde uitdraagt door noodhulp
en ontwikkelingsprojecten.

Noodhulp Ethiopië

De semi-nomadische Borena stammen verzamelen zich jaarlijks op een ontmoetingsplek in Ethiopië. Nu het overgrote deel van hun vee dood is door de hongersnood in de Hoorn van Afrika, zijn de traditionele veehouders voor onbepaalde tijd samen.

Borena-bevolking-voedselprogrammaInmiddels zijn lokale vrijwilligers begonnen aan de voedseldistributie: 8500 kilo maïs, olie, suiker en melk. Om te zorgen dat de verdeling eerlijk verliep zijn er genummerde polsbandjes uitgereikt. Een voedingsdeskundige en een veiligheidsteam van de regering waren aanwezig om te helpen.

De Borana bevolking ontleent haar identiteit aan het behoud van gezonde kuddes. Ze vinden het beschamend om te bedelen voor hun levensonderhoud. Voor de lange termijn onderzoekt GAiN de mogelijkheid om diepwaterputten te boren. Daarnaast worden er enkele geiten, koeien en ezels gekocht, zodat de kuddes herstellen.

GAiN Nederland draagt € 10.000,- bij aan het voedselprogramma.
U kunt nog steeds geven aan de Borana-bevolking! iDEAL | machtiging

 

Rubrieken: Ethiopië, Hulp bij rampen, Landen, Nieuws

Reageer op dit bericht