GAiN (Global Aid Network)
is een wereldwijde organisatie die
Gods liefde uitdraagt door noodhulp
en ontwikkelingsprojecten.

Gerrit van Wijngaarden, projectleider hulpreizen

Een interview met Gerrit van Wijngaarden. Hij is verantwoordelijk voor het reisprogramma en verzorgt reizen op maat voor (individuele) (bestaande) groepen.

Wat houdt de functie projectleider reizen in?
Wij bieden praktische hulp waar nood is. In Nederland ben ik op zoek naar groepen mensen die op reis willen. Tegelijkertijd zoek ik wereldwijd naar projecten die we kunnen ondersteunen. Vaak volgt een goede match tussen groep en project.

Naast groepen zenden we ook mensen uit zoals Marco die ik vorig jaar ontmoette. Hij had een jaar apart gezet om in het buitenland te dienen. Na een aantal gesprekken is hij vertrokken naar Zuid Afrika voor een jaar. Vorige week kwam hij terug, de tijd daar was voor hem erg vormend geweest.

Waarom doe je dit werk?
Mijn werkzaamheden komen voort uit een stuk roeping. Ik houd van pionieren, improviseren en de opstart-fase. Het werk geeft me voldoening als de groep en de lokale bewoners tot opbouw van elkaar zijn.

Waar ligt je hart?
Ik houd er van om met een groep bezig te zijn en het groepsproces te begeleiden. In het werk wil ik zelf Gods stem verstaan, maar ook anderen leren om Zijn stem te verstaan. Het kan zijn dat God je roept, tijd en geld zijn dan geen belemmeringen meer om te gaan. Ik mag daarin een bescheiden rol vervullen.

Waar geniet je van?
Ik ben met verschillende dingen tegelijkertijd bezig en heb zo’n zes petten op. Ik geniet van het schakelen tussen organisaties en mensen. Ik kan genieten van luxe zoals een skivakantie, maar bij armoede voel ik grote bewogenheid. ‘k Voel me dan enorm bevoorrecht dat ik met deze mensen mag bidden en hen mag zegenen.

Hoe zie jij de toekomst van GAiN?
Ik hoop, denk en verwacht dat we als organisatie in een stroomversnelling belanden en steeds meer reizen etc. kunnen houden. Reizen op maat is iets wat niet veel andere organisaties aanbieden. We hebben als voordeel dat we beschikken over een groot netwerk in 193 landen.

1950                 Gerrit werd geboren in Doorn
1970                 Getrouwd met Nelleke Snel
1970 – 1972      Gewerkt met moeilijk opvoedbare kinderen
1972 – 1995      Werkzaam bij Bartimeus
1978 – 2008      Jongerenwerk voor o.a. Tiener toekomst
1980 – 2010      Tienerprogramma Opwekking
1995 – 2007      Discovery
1980 – heden    Eigen stichting Change gericht op tieners
1995 – heden    Organisatie Hollandse skiweken
2004 – heden    Organisatie Kerstevent
2007 – heden    Agapè – Familylife / beheerwoning
2008 – heden    GAiN verantwoordelijk voor reistak

Rubrieken: Nieuws

Reageer op dit bericht